Translate

søndag 3. september 2017

Testfiske igjen

Denne gangen ble Bjørn Salte med på testfiske. Hadde egentlig tenkt oss ut etter Hvitskate igjen, men været var ikke på vår side. Alt for mye bølger der ute.
Rødknurr, Slett/Piggvar, Gapeflyndre, Fjesing og Brungylt var noen av artene som plutselig stod på tapeten. Og nytt terreng skulle testes.
Prøvde først etter Slett og Piggvar. Kjørte litt rundt, gransket ekkoloddet, og kjente på bunnen. Var ikke sprekt di to første timene. Ble bare en fjesing og noen flyndrer.

Så dro vi til en ny plass hvor ingen av oss hadde fisket før. Dybde og bunnforhold virket lovende.
Det to ikke lange tiden før flyndrene begynte å kom over rekka. Var kort mellom nappene, og god tynge i fiskene. Flere Sandflyndrer bikket 400 gram. Bjørn tok den største på 520 gram. Fikk også endel fine Rødspetter og Skrubber.
Som vi trodde og håpet var det Rødknurr der og. Fikk min første Rødknurr dagen før, og jaggu ble det en til. Var ikke kjempe stor, tror den veide 450 gram ca. Men morro var det. Et par Fjesinger ble det og, men di var små.



Bjørn Salte med en fin Sandflyndre på 520 gram.


Min andre Rødknurr.


Etterpå prøvde vi oss på litt dypere vann etter Gapeflyndre. Ble bare en mengde Rødspette, Hvitting, Sypike, Torsk og Makrell. Så vi tok turen ut i havet på jakt etter ny Brungylte spot.
Var endel vind og strøm, så jeg satt bak rorert, og holdt båten, mens Bjørn fisket.
Første fisken satt i det han kom til bunn. Brungylt! Men den var liten. Driftet over samme sted noen ganger, og Bjørn dro stadig opp Brungylt. Men di var veldig små. Da var det å lete videre.
Ny plass og, nye muligheter. Her var det ikke like mange av dem, men di var større. Problemet var all annen fisk som stadig beit på. En av bifangstene var faktisk en Lange! "Har du pølsebrød?" kommer det fra Bjørn. Hehe, joda.


Bjørn Salte: "Har du pølsebrød?"


Torsk på Brungylt. Spesielt...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar