Translate

søndag 10. mai 2020

På jakt etter Mjøsørret, og mytteri ombord!

Siden den årlige turen til Bornholm ble kansellert (på grunn av en gjøk som spiste en Flaggermus) måtte vi finne på noe annet. Tenkte først en tur til Lierne etter Canadarøye, men der lå isen enda. Svartskate i Trondheimsfjorden var neste på lista, men værmeldingen der oppe var ikke god. rundt 0 grader, nedbør og vind i en uke fristet ikke.
Da bestemte vi oss for å ta turen opp til Mjøsa istede.
Christopher fikk rigget trollingbar på Team Grenland 2 båten, så da var vi klare med 2 båter.
Ann Iren Gisholt, Kjetil Gisholt, Christopher Bakke, Bjørn Salte og jeg satte snuta østover den 7 mai,
Ja, Bjørn Salte var faktisk frivillig med på Ørretfiske 😆

Ekstremt lite vann, gjorde sjøsetting av båter litt vanskelig, men fikk dem ut til slutt. Vi la oss på Tjuvholmen i Hamar. Og begynte med litt tullefiske på brygga. Mort og Laue blir tatt på tanago. Og nye arter blir registrert.


Laue tatt på Tanago og Makk

Ann Iren, Bjørn og jeg kjører sammen. Første natta begynner med ett tungt hugg i overflata. Ann Iren driller, men den slipper. Litt usikre på hva det var. Vi tror nok helst på stor Gjedde. Men kan også ha vært en bra Ørret. Det skjer ikke noe mer i båten vår den natta. Kjetil og Christopher derimot klarer å lure opp en liten Mjøsørret på 1115 gram ut på mårrakvisten. Den tok på Ismo Quack i fargen "Slåenskjea".


Kjetil med sin første Mjøsørret 1115 gram, og registrerer samtidig art nummer #24

Ismo Quack "Slåenskjea"


Vi handler litt nye Woblere, etter å ha fått gode tips fra Filip Nielsen i Bubbles. Samtidig handler jeg to nye drivankere, i håp om å få ned farta. 2,6 knop ble litt drøyt. Det nye DP drevet gjør båten mye sterkere, så drivanker hadde dårligere effekt, enn når jeg kjørte singel prop. Men med 4 stk drivanker, flapsa nede, og drevet tiltet opp, fikk vi ikka farta lavere enn 2,4 knop. Spørs om ikke jeg må vurdere det gamle drevet igjen....

Andre natta skjer det absolutt ingen ting i vår båt. Men Kjetil og Christopher får igjen fisk. Denne gangen var det Christpher sin tur. Ørret på 1650 gram og ny pers.


Christopher med Ørret 1650 gram og ny pers #4

Siste natta blir det mytteri! Ann Iren går over i Team Grenland 2 båten. Hun har ikke trua på Bjørn og meg lenger. 😂 Men var kanskje ikke så dumt valg, for Ørret fikk hun. 1180 gram og ny pers.


Ann Iren med Ørret 1180 gram og ny pers #17

Bjørn og jeg bestemmer oss for å bli på Mjøsa til vi får en Ørret. Ny taktikk, nytt området og nye woblere. Så løsner det endelig. 3 Ørreter kommer innom båten. 2 stk på rundt 1,5 blir satt ut igjen. Den siste fikk Bjørn drille. En flott Mjøsørret på 2680 gram kommer i håven. Dessverre var den kroket i gjellene, så den ble med hjem til grillen. Ny pers for Bjørn (i nyere tid), og ny Norsk båtrekord. Det betyr Champis!
Hadde ikke Ann Iren begått mytteri, så hadde Ørretpersen hennes vært større. Just saying... 😂😆


Bjørn Salte som for en gangs skyld ble glad for å få en Ørret.
Eller prikkete drittfisk som han kaller det..
2680 gram ny pers og ny Norsk båtrekord.
😆😅

I løpet av turen blir det fisket endel i havna. Laue, Mort og Brasme blir nye arter for mange.
Ann Iren: Abbor #18, Mort #19, Laue #20 og Brasme #21
Christopher: Mort #5 og Laue #6
Kjetil: Mort #25
Meg: Mort #65, Brasme #66 og Laue #67.




 Sprelsk Brasme på 280 gram #66. Mort 560 gram #67
Ann Iren med Mort 255 gram #19. Og et bilde fra siste natta. Småsurt.

Ann Iren med Brasme 310 gram #21

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar