Translate

lørdag 16. mai 2020

Ny runde artsfiske i hjemtraktene

Bjørn Salte er nok en gang med som guide. Nipigget Stingsild, Karuss og Leirkutling var target arter for dagen.
Bjørn og jeg starter med å se etter Nålefisker, mens vi ventet på Ann Iren og May Kristin. Var vanskelig å se noe på grunn av vind.
Vi observerte endel Tangkutlinger, som også er en art Ann Iren mangler.
Så da ble den første target for dagen. Etter noen minutter noterer hun Tangkutling #26.
På neste stopp venter Nipigget Stingsild. Vi bruker ikke lange tiden før begge har arten i boks.


Meg med Nipigget Stingsild #71, og Ann Iren med samme art #27

Jeg tok med meg Ann Iren ned til sjøen for å finne Leirkutling, med instruksjoner om lokalitet fra Bjørn. Litt vanskelig med kikkfiske på grunn av vinden, men vi finner raskt flere Leirkutlinger. Et par sekunders fiske, så kan Ann Iren notere #28.

Ann Iren med Leirkutling #28

Så var det tilbake til ferskvann igjen, med Karuss som mål. Denne har jeg på lista, så igjen lar jeg stanga ligge. Ann Iren fisker en stund, men det var ingen tegn til aktivitet. Er nok det samme her som med Gullbusten. Litt for kaldt i vannet enda. Så den får hun ta seinere.Vi bestemmer oss for å flytte oss tilbake til saltvann, og bruke siste lyset der. Gressgylt ble ny target art. Men også her var det lite liv. Bergnebben var som vanlig på plass, selv om også den var litt treg. Og Ann Iren kan krysse av #29. Hun fikk også en Torsk som ble #30. Utenom disse, fikk hun endel Sypiker og Blåstål.
Vi så flere Gressgylt, men den var ikke på hugget.. May Kristin ville også prøve å fiske litt. Og etter 5 minutter står hun der med en Gressgylt på kroken... 😄 Det ble turens eneste, så Ann Iren får ta denne seinere.

På veg hjem har det blitt mørkt. Og vi tar et lite stopp hjemme i Langesund for å kikke litt i havna. Ann Iren plukker en Sandkutling #31 og Rødspette #32, før vi tar kvelden.


Ann Iren sin Bergnebb #29

Ann Iren med Sandkutling #31 og Rødspette #32Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar