Translate

fredag 12. mai 2017

Dagene etter TMB 2017. Laksen hugger!


Første dagen etter Trolling Master 2017 tar vi det rolig. Spiser lunsj på Cafe Misty i Vang havn.

Så tar vi tar turen ut på Davids banke. Setter utstyret i finværet, og selvfølgelig... Hugg på riggen! Hellen Aasheim får kjøre sin første laks. 2.6kg og den største fisken hun noen sinne har fått :)


Hennes første laks og største fisk noen sinne. 2.6 kg


Kort tid etter hugger det på riggen igjen! Og denne gangen skal Christopher Bakke Aasheim få kjøre sin aller første laks. Litt mer trøkk i denne. Tar 180 fot line, men kjøres forholdsvis greit inn etter det.

Stolt fisker med en flott laks på 9.2 kg. Synd den ikke kom dagen før :)

Mye aktivtet på ekkoloddet, Så flere stigende laks, men fikk ikke flere hugg denne dagen.
Alt i alt, en kort, men flott dag på Østersjøen. Ble godkjent fangst, og meget fornøyde laksefiskere :)

Andre dagen etter konkurransen har det blåst opp og skal bli værre utover dagen. Vi prøver oss der vi fikk laks dagen før. Ganske kjapt hugger det i overflata og Jon Helgetveit får kjøre laks. Ikke av di største, men en blank sak på 4.2 kg.

Ikke rekordfisk, men Jon er like fornøyd. Blank og fin laks på 4.2 kg

Begynte å bli strevsomt i bølger og vind, så vi seiler ned i lesiden av Bornholm. Ble nebbgjedde og Torsk, men ikke noen flere laks.

Så blir det ikke mer fiske på et par dager. Alt for mye bølger og vind. Dag 5 etter TMB roer det seg fullstendig i løpet av natten. Igjen tar vi turen opp til Davids Banke. Bare en annen trollingbåt å se... Merker ingenting, og på ekkoloddet er det helt dødt.
Vi bestemmer oss for å trolle nordover i finværet.

Østersjøen på det flotteste.

Det forblir stille, både på og under vann. Helt til vi kommer til Dons Knold. Her begynner det å bli litt aktivtet på loddet.
Så hugger det steinhardt nederst på den ene riggen. Thomas Skryten kjører sin første Østersjølaks! Etter å ha ruset ut 200 fot begynner han å legge litt mer press på fisken. Men da girer den bare ned, og øker farten. Kort tid etter passerer den 400 fot, og vi skjønner at dette må være en virkelig stor laks. Dette er hva vi venter på! Vi rydder stenger i full fart for å gjøre oss klare, i tilfelle vi må snu båten. Laksen tar 80 fot til, så blir lina slapp... Thomas sveiver opp lina, og vi får konstatert at den har ryki. Men det mangler over 60 meter line! Vi skjønner ikke stort med en gang. Er tydelig slitasjeskader på linestumpen. Lina er helt ny Sufix XL Strong 0.43mm, og ble spolet på rett før TMB
Jeg har aldri hatt ute mer enn 30 meter på den stanga.Vi sjekker stangringer, snelle, og prøver å finne ut hva som har skjedd. Til slutt går det opp for oss. Laksen har gått i bunn og dratt lina av. Ser på plotteren at vi var like i nærheten av en undervannsklippe, på bare 30 meters dyp... Stemninga var ikke akkurat på topp. Men vi fortsatte å kjøre sikksakk med, mot og på tvers av strømmen i det samme området. Men det ble ikke flere hugg.

Fikk noen få dager til med trolling, men var mye vind og bølger. Og vi fikk ikke flere laks. Var omtrent ingen andre trollingbåter å se heller. Virker som di fleste hadde gitt opp.
Prøvde å trolle etter sjøørret langs land den ene dagen. Ble bare en slank nedgangsfisk på 2,5kg. Den fikk selvfølgelig svømme videre.
Fiske etter sjøørret fra land var veldig bra i år. Og det var mange i følget som fikk flere pene ørreter.
Satser på bedre lykke med trollinga neste gang vi tar turen til Bornholm!
Feit mann, slank fisk :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar