Translate

lørdag 29. april 2017

Trolling Master Bornholm 2017

Var mye vind og bølger dagene før TMB. Men vi fikk testfisket di 2 siste dagene før konkurransen.
Hadde ett hugg i overflata, og det var det... Men vi hadde fortsatt trua!


Minutter før TMB startet.


TMB 2017 igang!

Første dagen var det litt sjø. Dro ut til Davids banke og holdt oss der. Hadde snubbere på Planerboardsa. Begge røyk, så vi somlet bort mye tid med opp/ned rigging, og leting etter planerboardsa i bølgene. Reima på den ene dypriggen røyk. Så vi hadde bare en rigg under resten av konkurransen. Ingen laks denne dagen. Vi fikk ikke akkurat den beste starten, men kjører på!

Andre dagen hadde sjøen lagt seg, og vi kjørte et stykke over mot Sverige. Der var vi helt alene... Etter 30-45 minutter etter at utstyret var satt, hugger det nederst på den ene riggen. Ann Iren Gisholt får kjøre sin første laks noen sinne! Ikke noe beist, men med 5.2kg og 82 cm var den tellende i konkurransen. Og fiskeren var blid som ei lerke :) Humøret, som allerede var bra, gikk opp enda ett hakk. Var mye spennende aktivitet på ekkoloddet, og vi hadde skikkelig trua flere hugg. Fikk en Nebbgjedde (Horngjel) senere på dagen. I samme området hadde vi flere hugg i overflata, Men vi misstenker det var samme type fisk. Testet mye forskjellig, men det ble ikke noe mer laks denne dagen.

Veldig fornøyd jente med sin første laks noen sinne. 5.2 kg og 82 cm

Dag 3 drar vi også langt. Litt lenger vest mot sydkysten av Sverige. Merker ingenting og prøver i området vi fikk fisk dagen før. Her merker vi heller ingen ting.
Vi hadde faktisk en laks ombord på 18.62 kg! Men da lå vi stille i havnen... Jonas Lidberg lå utenfor oss, og var innom båten på vei til vekta med storlaksen sin :)


Fjerde og siste dagen. Holder oss på vestsiden av Bornholm. Kort tid etter at utstyret er satt, ser vi nabobåten kjøre, og lande laks. Så vi får naturligvis trua igjen. Dagen gikk, og det ble Sjøørret, Torsk og Nebbgjedde, men ingen laks... 



Så var TMB over for denne gang. Første, men ikke siste gang Team Grenland stiller i denne konkurransen. Var artig og lærerikt! Fisket var veldig vanskelig i år. Var bare 158 av 350 båter som fikk laks ombord i løpet av 4 dager. Vi endte opp på plass nr 154.

Ellers gjorde Norge det bra.
A-Team havnet på respektable 6. plass. Høyeste plassering for en norsk båt noen sinne. Di fikk flere pene laks. Den største på 17.2 kg!! Var tett i toppen. Kun 4,7 poeng opp til andre plassen.

Team Mjøsa fikk enda større laks. 17.57 kg og 18.38 kg! Fjerde og sjette største laksen i konkurransen. Båten endte opp på 17. plass,

Team Beason Norway fikk også en pen laks på 14.1 kg. og båten havnet på plass nr 37.

Førsteplassen i TMB 2017, gikk til Ukraina og Yuriy Bocharov, i båten Stella. Med en laks på 20.72 kg!

Andreplassen gikk til Jonas Lidberg i den Svenske båten Glenn och Glenn. 18.62 kg.

Og på tredje plass, Thomas Christensen, i den Danske båten Team Sofia. 18.47 kg.
Team Sofia ble også konkurransens beste båt med 811 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar