Translate

lørdag 17. juni 2023

Andenes og Egga. Del 4

Torsdag morgen ble det ny tur ut. Været skulle roe seg utover dagen. Var gult varsel da vi gikk fra kai, så ikke akkurat behagelig. Tok litt tid før vi var fremme ved det tiltenkte område. Planen var å fiske Kveite på grunna, frem til det roet seg nok til å gå på dypet. Kjetil fikk som vanlig Kveite. 106 cm. Den ble filmet ved båtripa, men glemte å ta bilder. Plagsomt mye Torsk i området. Men det resulterte i PB på begge. Kjetil fikk en Torsk på 13,2, og jeg 12.2 kg.
Kjetil med Torsk på 13.2kg, og jeg med en på 12.2kg. Ny PB på begge.

Så ut av det blå får Kjetil en Gråsteinbit på 3 kilo. Tok en 460 grams Savage Gear 4D jigg, langt over bunn! Ny art. #84


Kjetil med Gråsteinbit. 3010 gram. #84

Under fisket, blir vi plutselig kalt opp på VHFen. En værstasjon skulle sende opp en rakett, og vi lå i fareområdet. Flyttet oss noen nautiske mil nordvest, og driftet over noen grunner der. Så aldri noe rakkefutt, så det var litt kjedelig.😋
Utenom en mengde Torsk, var det lite annet spennende. Utover dagen legger bølgene seg litt, og vi bestemmer oss for å dra ut på dypet. Motorguiden klarte så vidt å holde oss på plass, men den pisket en del luft i bølgene. Prøvde oss først etter Uer på rundt 300 meters dyp. Og på første nedslipp, biter det på begge stengene. Totalt 7 Uer på 3 slipp, var det vi rakk før vinden økte på igjen. Kjetil med Uer på 7015 gram, og jeg en på 7025 gram.


Kjetil med Uer. 7015 gram og ny PB.

Det ble raskt ganske utrivelig vær, så vi bestemmer oss for å dra inn igjen. Planen om å gå på dypt vann ble skrinlagt. Har litt jobb å gjøre med all fisken og.

Fredag har vinden lagt seg igjen, og vi drar rett ut på dypere vann. Legger oss først på 690 meter. Første nedslipp resulterer i Isgalt på begge. Og Kjetil kan huke av art nummer 85! Andre slippet, og samme resultat. Flytter oss mot en kant der det er 782 meter. Og her napper det plutselig litt ekstra i stanga til Kjetil. Etter 20 minutter slit, får han sin belønning. Blåkveite på 2320 gram. Enda en ny art. #86.Kjetil med Blåkveite på 2320 gram. #85


Heftige tenner på disse dyra!


Strøkent vær, og tilskuere.Kjetil med Isgalt på 1365 gram. #86

Igjen blåser det opp. Og vi bestemmer oss for å prøve etter Gråsteinbit på grunnere vann. En art jeg fortsatt mangler... Takkelet jeg lagde dagen før, fungerte bra. 5 minutter etter første nedslipp, så sitter den. Gråsteinbit på 2450 gram. Endelig ny art. #108


Meg med Gråsteinbit på 2450 gram. #108

Bytter over til en Westin Crazy Daysy Glow Gadus. Det begynner å bli kjølig, så jeg setter fra meg stanga i holderen for å skifte bukse. Så skriker det i snella, og knaker i stangholderen! Blir rett og slett tatt med buksene nede. 😅 Kveite! Kom pent opp, men litt kåling med haikroken, så tok den av gårde ned i dypet. Andre gangen får vi sikret den. 112 cm lang, så det var ikke noe monster. Men en morsom fight. Bilde ble glemt igjen... Så blåser det opp som vanlig. Vi gir oss og drar hjem.

I dag er det Lørdag, og det er fortsatt mye vind. Bestemmer oss for å rydde litt i båt, feste stoler som har løsnet osv.. Vinden skal løye i natt, så drar mest sannsynlig ut i morgen tidlig. Begynner med Kveite, og muligens drar på dypet igjen utpå ettermiddagen. Resten av uka er det meldt strøkent vær. Da blir det tid for litt nysatsing på veldig dypt vann.

Oppdatering kommer om et par dager, når/hvis vi får tid  😄
 


2 kommentarer:

 1. Hei, det var jeg som kalte dere opp på VHFen, takk for samarbeidet og tenkte bare vise dere video av den lille raketten vi sendte opp den dagen :)

  https://fb.watch/ln-O61ESZN/

  Mvh
  Tommy

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. Takk for video. Stilig! Vi får ta turen innom til neste år :)

   Slett