Translate

torsdag 1. desember 2022

Oppsumering høsten 2022

Har vel ikke fått fisket så mye som ønsket i høst, men noen turer har det jo blitt. Her er en kort oppsumering.

I August hadde vi en liten test tur i Skagerak, med heller dårlig resultat. Sverre Rype var med ut, og det ble sjekket ut noen nye spotter. Ble noen greie Brosmer, men target arten Lange fikk vi ikke...


Sverre Rype var fornøyd med turen. Et par fine Brosmer ble det jo.

Litt senere i August ble Espen Krohg med ut på dypere vann. Satset på Hvitskate. Det gikk ikke helt etter planen. For første gang ble det blanking på Hvitskate. Brosmene og slimålen var som vanlig på plass. Så Espen fikk med seg litt middagsfisk. Største Brosma var drøye 9 kilo. Var litt røffe forhold i begynnelsen, men ble knall fint utover ettermiddagen. Det lynte og tordnet nede på Sørlandet, men vi gikk heldigvis klar av uværet.

Espen Krohg venter tålmodig på den hvite flate. Uværet i bakgrunnen mot Sørlandet.


Fikk en del tackler til microfiske, og en masse gode tips av Espen Krohg. Dette ga oss inspirasjon til å teste litt lokalt. Ned på litt dypere vann med idiotisk små kroker #24 / #26. Ble mye småfisk, men bare Torsk, Hyse, Knurr, Sandflyndre og Sandkutling. Prøver igjen seinere. Har mange WP på plotteren som skal testes!


Fine forhold.


Det ble bare noen få nattfiske turer utover høsten, da mye av tiden gikk til jakt.
Men en tur er verdt å nevne. Hadde med meg Ann Iren Gisholt ut med båten. Målet var Tunge, da hun manglet denne på lista. Fant en grei Tunge, men ville dessverre ikke ta. Så dukket det opp en pen Slettvar. Ann Iren hadde bare fått en liten Slettvar på 28 gram i fra før, så hun fikk prøve seg på denne. Den var veldig aktiv, og med litt vind ble det vanskelig. Men til slutt klarte hun å servere en Storsil pent forbi snuta, og den tok direkte. En flott Slettvar på 1740 gram kommer opp i båten. En grei økning av pers, båtrekord og sølvmedalje på Artsfiske.com. Like etter, dukker en ny Var opp på grunna. Trodde først det var en Slettvar. Vinden økte på, så ikke lett å se. Det viste seg å være en Piggvar. Lot seg lure av en diger Storsil. Ble ikke så nøye veid, men godt over 4 kilo. Denne ble med hjem som mat.


Ann Iren Gisholt med en flott Slettvar på 1740 gram. Ny båtrekord


Piggvar på 4 kilo +. Noe Link syns var veldig spennans.

Hummer fiske ble det ikke noe av denne høsten heller. Kanskje jeg får tid neste år?







 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar