Translate

fredag 2. juni 2023

Oppsumering våren 2023

Har blitt litt fisking i vår, men det har generelt sett vært dårlig. Med unntak av en veldig fin fangst.

Isfiske ble det dårlig med. Så det første vi prøvde oss på var Småflekket rødhai. Både Kjetil Gisholt og Ann Iren Gisholt mangler arten. Var vel ute tre-fire netter, men uten hell.

Litt utover våren, prøvde vi oss på grunna i mørket. Både med kikkebrett og båt. Veldig lite aktivitet når det gjelder flatfisk. Vi har observert ekstreme mengder med Horngjel. Uansett hvor vi var i Vestfold eller Telemark, så kom det kontinuerlig store stimer med Horngjel forbi. Fanget dem med håv fra båten, og klarte faktisk å tråkke på en under brettfiske! Aldri opplevd noe lignende før.

Fant en stor Steinbit på 5kg +, helt inne på stranna. Kjetil prøvde å servere den en Brisling, men var ikke interessert. Svømte rolig ut på dypere vann.

Ann Iren har og prøvd seg på 5 TTB flere netter, men har hatt maks uflaks. Sett flere, mistet i luften osv... Var og i kontakt med en stor å fin Tunge, men den slapp. Mye stang ut.
Et lite plaster på såret var en forbedring på Svartkutling. 43.5 gram som holdt til Bronse på Artsfiske.com. Den ene natta var det sverming av børstemark. Det var helt vilt inne i tanga. Synd jeg ikke hadde med fluestanga... Ble mye fint agn, men vet ikke hvor bra det blir etter å ha vært fryst. Har fått 3 Piggvarer mellom 2 - 3 kilo, som ble sluppet ut. Sett flere på rundt 2 kilo som jeg ikke fisket på, men det har vært langt mellom dem.


Ann Iren Gisholt med en fin Svartkutling.


Børstemark sverming. 10 miutter med Eliashåven, ga en drøy kilo med børstis. 

Som nevnt har fisket vært tregt i hele vår, men den siste turen i midten av Mai, ga uttelling. Vi var først og fremst på jakt etter Tunge. Ann Iren mangler fortsatt arten. Lite å se, men til slutt dukket det opp en pen Tunge. Litt vanskelig å se, så det endte opp med at den svømte over marken og ble feilkroket. Ny Tunge nye muligheter. Denne er vesentlig mindre, men var hissig Sandmarken. Tar direkte, og endelig kan Ann Iren huke av Tunge, og art nummer 74. 


Endelig. Ann Iren med Tunge på 214.5 gram. #74

Vinden økte litt på, og gjorde forholdene litt vanskelig. Så vi kjørte til en plass. Her ser jeg en ganske pen Ålekvabbe. Potensielt medalje. Ann Iren serverer en stor Sandmark, og kvabba var ikke vanskelig å be. 152.2 gram, og godt over Bronsekravet på Artsfiske.com


Ann Iren med Ålekvabbe på 152 gram, grei oppgradering fra 22.7 gram.


Flytter oss på ny til en ny plass, og nok en Ålekvabbe i samme størrelse dukker opp. Kjetil plukker denne raskt. 151.5 gram. Bare 0.5 gram under søstra sin. Å der er vi i gang..... 😅 


Kjetil med Ålekvabbe på 151.5 gram og PB. Ble grusa av søstra 😂

Så ble det helt dødt. Utenom mengder med Horngjel og noe Sjøøret, var det lite å se. Men etter noen timer, ser jeg en Piggvar på forholdsvis dypt vann. Den er godt kamuflert, og delvis nedgravd i sanden. Jeg estimerer en vekt på 4+. Kjetil prøver å lokke den med en Svensk Sikløje, men den vil ikke ta. Kanskje ikke så rart når han fisker foran halen Piggvaren... I det han trekker agnet over på riktig side av fisken, så tar den momentant. Hele bunnen løfter seg, og vi ser raskt at dette ikke er noe 4+, men heller 5+. Etter litt pes får Ann Iren den så vidt inn i håven. En skikkelig gris av en piggvar. Vekta stopper på 6780 gram. Soleklar PB og grusing av båtrekord. Godt over gullkravet på Artsfiske.com og inn på en solid 4. plass. Blir det noen større enn denne, må vi over til Laksehåven!


Kjetil Gisholt med Piggvar på hele 6780 gram. PB og Båtrekord. Grattis!

Etter litt champis, pakket vi sammen og dro hjem. Sola var på veg opp, og vi var fornøyde med nattens fangst.
Nå er båten tatt opp. Service, smårep og vask. Klargjøring for fisketur til Andenes og Eggakanten!
Oppdatering kommer...













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar