Translate

fredag 22. september 2017

Nattfiske med vannkikkebrett i Vestfold/Telemark 19-22 September.

Kjetil og jeg på ny nattfisketur. Var endel vind og vanskelige forhold. Så det ble leting etter nye fiskeplasser i Vestfold. Ett av stedene observerte vi endel Tunger. Vi fikk opp 4 stk. Min største var på 715gram, og ny pers. Hadde ikke børstemark, men råreke fungerte greit. Prøvde for morro skyld noen små Gulp Bloodworm, som kunne ligne røde fjermygglraver. Fikk bare testa det på en Tunge, men den tok direkte. Fungerte veldig bra på Rødspette og Skrubbe også. Lettvint å bruke, så denna må testes mer.




Tunge på 715gram. Ny pers.





Tok en tur ned i Helgeroa havn, for å se om det var noe spennende der. Ble noen Dvergulker og Vanlige ulker. Ellers en mengde små Sei, Torsk, Hvitting og Svartkutlinger.






En liten Dvergulke.





Vanlig Ulke.



Hadde også en tur på lokale strender hjemme i Telemark. Hadde med meg Jon Helgetveit denne gangen. Men var nok en gang vanskelige forhold. Så det ble ikke lange turen. Jeg kom over endel stor Slettvar. 3 av dem hadde vært godt over gammel pers (1720 gram). Den ene var et skikkelig dasslokk. Skal ikke prøve å estimere vekt, men den var drøy... Di var veldig urolige, og gikk dypt. Fikk ikke sjangsen til å fiske på dem. Jon fant sin første Piggvar på samme plassen. En pen liten sak på rundt kiloen. Han prøvde seg med Tobis og Brisling, men den ville ikke ta. Ellers var det litt Skrubber og Rødspetter. Det eneste som var verdt å ta bilde av var en Tunge på drøye 600 gram.



En fin Tunge på drøye 600 gram.



Neste tur gikk til vestfold igjen. Fant en spot med veldig mye Ulker. Spesielt Dvergulka var tallrik her. Jeg fikk 16 stk. på kort tid. Den største på 88 gram og ny PB. Fikk dessverre ikke tatt noen bilder. Ellers var det igjen vanskelige forhold, og lite med nevneverdige flatfisker. Bare en mengde små Rødspetter og Skrubber. Di få Skrubbene som så store ut, var tynne som ark...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar