Translate

fredag 15. september 2017

Nattfiske med vannkikkebrett i Aust Agder

Fått litt dilla på dette nattfiske for å si det mildt. Denne gangen går turen til Arendal, sammen med Kjetil Gisholt. Dro litt tidlig, så var fortsatt lyst når vi kom frem.


Dette er hva som møtte oss når vi kom frem. Så helt greit ut!


Var enorme strender der. Brukte en hel natt på bare 2 runder. Minus en liten matpause.
Er som vanlig Tunge og Var vi er ute etter. Eventuelt om noe annet spennende skulle dukke opp. Men plassen var prega av en mengde Skrubber og Rødspetter. Vi fikk et par rødspetter på drøye 400 gram. Så noen som var større, men ellers var det mye smått.


Rødspette på 425 gram.


Men Skrubbene derimot var store, og ekstremt feite! Den første jeg fikk til å ta, dro uforskamma godt i forhold til størrelsen. Var ikke bare å løfte opp. Den var skikkelig feit og sprek. Så da ble plutselig Skrubbe litt interessant igjen. Di 3 største var ca 800, 900 og 1100+ gram. Ble litt unøyaktig veid på grunn av grov vekt. Glemte dessverre helt å ta bilde av Skrubbene.
Både Kjetil og jeg så noen rimelig store eksemplarer. Spesielt en var diger, men var ikke snakk om å få den til å ta. Var nok en Skrubbe i 1,5 kilos klassen.
På ett strekke av stranda, fant vi og mengder med små Slettvar. Jeg telte totalt 21 stk. i løpet av natta. Den største var kanskje 500 gram... Kjetil så endel han og, men bare smått. Hvor er di store?


Mini slettvar. Dette var faktisk en av di større...


Hadde trodde vi skulle finne iallefall et par voksne Varer, og noen Tunger. Så det var litt skuffende. Men tror faktisk jeg vil prøve denne stranda igjen. På grunn av Skrubbene... Ikke at det er noen spennende fisk, men er store muligheter å få lurt opp en skikkelig fin en der!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar