Translate

torsdag 31. oktober 2019

Hummerfiske 2019. Den beste sesongen til nå!

Hummerfiske startet for min del, Torsdag 3 Oktober. Bodde en uke på Langøya. Ble fiske og mye god sjømat i godt selskap. Det startet litt tregt. 3 Hummer første trekket. 1 hadde rogn, så 2 ble med hjem. 


Snaddermat! 😋

Det ble og satt noen teiner etter Krabba. Den er det alltid nok av. Men som vanlig, veldig lite mat i dem. Kun klørne som er noe å ha. Er rett og slett for mye Krabbe hos oss.

Sverre, Christopher og hundene Mira og Vegas koser seg i sola.

Vi prøvde ut noen nye plasser etter Hummer, og etter noen dager løsnet det. Ble jamnt over bra fangst. Veldig mye rognhummer og undermålere i starten. Men etter hvert dukket det opp noen overmålere også. En positiv blanding med andre ord. Det beste trekket ga 9 Hummer, der 6 av dem var godkjente. Den største var en flott dame på 38,5 cm.



En stor og fin dame på 38.5 cm. Har mistet venstre klo, men en ny var god på veg. Hun fikk selvfølgelig friheten tilbake.

Knall fangst. 6 godkjente av 9 totalt 😋

Brukte 10 teiner i år. Agnet primært med surna Berggylte fra forrige sesong. Hadde også endel Sildehoder, og noe Makrell i dunkene. Stått lagret utendørs i solsteika hele sommeren. Lukta var vel så som så, men det funker i allefall bra! 😝 I år brukte jeg bare agnbokser. 2 i hver teine. Prøvde og med et par knuste Krabber, noe Hummeren så ut til å like. Agnet om kun en gang de drøye 3 ukene jeg fisket. Var litt mer Krabbe å få første trekket, og etter agnskifte. Ellers veldig lite.
Totalt fikk vi 45 Hummer. 17 av dem ble med hjem. De største var på rundt 31 cm.
Altså 28 undermålere, overmålere eller rognhummer, som gikk tilbake i sjøen. Ser positivt ut for fremtiden.
Virker som de strenge reglene har hatt en bra virkning hjemme hos oss.
Og en stor tommel opp for Fiskeridirektoratet! De har virkelig vært på hugget i år, og beslaglagt mengder med ulovlig redskap! 👍👍👍👍👍

Slet veldig med tyvtrekking av teiner i fjor. I år var det minimalt. Kun 4 teiner som jeg med sikkerhet kan si er flyttet på. Noe som naturligvis har stor innvirkning på fangstene.
Men hører folk lenger inne i fjordene har slitt veldig med dette i år som i fjor.

Er bare halvveis i sesongen, men jeg gir meg for i år. Nå har jeg nok til et par festmiddager, og er godt fornøyd med det. Siste trekket resulterte i 7 Hummer. 4 av dem ble med hjem. En liten hissigpropp på 25,5 cm, roter nå rundt i akvariet mitt hjemme i stua. Gomler Reker og terroriserer Grønngylta. 😂
Turen inn til Herre var helt nydelig. Flott Oktobervær med "stekende" sol.

5 Steinkobber ved Ringsholmane. Det blir dessverre stadig fler...
Er de der 1 Januar, ligger dem tynt ann! 💥


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar