Translate

søndag 11. august 2019

Raymarine Langesund Fiskefestival dag 2

Stille og fint på veg ut til Langesund Søndag morgen. Ja, jeg vet fenderen henger ute... 😋

Begynte rolig, men ble nok en hard dag på sjøen. Kraftige regnbyger, og opp til 11 m/s inne i fjorden. Kort fortalt, i dag fiska vi oss rett og slett bort etter Sild og Skrubbe. Lett å være etterpåklok, men vi gjorde nok ikke di mest optimale valgene denne dagen. Sildestimene vi jaget i 2-3 timer, viste seg å være rekestimer med småhvitting rundt... Kjekt med bra ekkolodd, men må lære meg å lese den riktig!

Ikke Sild, men Rek!....

Fikk endel små Hvittinger, blandt dem 3 stk på 31-31.5 cm. Hjelper lite, når minstemål er 32 cm. Gir lite poeng, men hadde fått oss en plass opp på lista. Fikk Grønngylt og Horngjel ganske kjapt, men var veldig små. Flytta oss, og fant endel større Horngjel. Fikk totalt 6 stk, med 496 gram på topp. Fikk og en liten Øyepål ganske raskt. Brukte resten av dagen på å jakte Skrubbe, men uten resultat. Den som var "hentefisk" under prøvefiske... 3 stk fra 440 - 610 gram på et kort drift.
Men var mange som slet med Skrubba denne dagen. Det er en viktig fisk under konkurransen, som gir mye poeng. En Skrubbe på 600 gram hadde løfta oss opp på 2. plass. Noe som igjen viser hvor få poeng som skilte. Var meget tett hele vegen på lista. Så er nok mange som deler samme frusterasjon som oss 😞
Vi datt ned fra 4. til 7. plass. Grei plassering, selv om vi håpet på å komme høyere.

Team Grenland 2 hadde en meget dårlig dag, og datt ned til en 41. plass.
Idioti gjorde det noe bedre, og klatret til 37. plass. Jon Helgetveit fikk en Lange på 2,5 kg, som ble konkurransens største fisk! Grattis med en flott Daiwa Saltiga stang!
Jon fikk problemer med motoren, men heldigvis gikk det ikke ut over konkurransen. Men ble tauing inn til Herre. Misstenkte gåen starter, eller dårlig jording. Det viste seg å være det siste. "quick fix" med andre ord.

Denne gangen var det heldigvis ikke jeg som trengte å taues.


Resultater Raymarine Langesund Fiskefestival

Komplett resulatliste finner du HER


Igjen ser vi hvor effektivt en baugpropell er. Jeg står mye ved roret for å holde båten stille, eller i riktig drift. Da blir det lite effektiv fiske fra min side, hvis jeg i det hele tatt får fisket. Så en visp i fronten må bli neste oppgradering!

Så hvis Navico trenger noen til å teste ut den nye Lowrance Ghost baugpropellen, så er det bare å ta kontakt!! 😉

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar