Translate

lørdag 8. juni 2019

Åland trolling Träff 2019



Båtene er på plass, og været er strøkent.


På grunn av dårlig fangst under testfiske, bestemmer vi oss for å starte rett ut for Eckerö. En kort transport etter start, og vi setter stenger. Under rigging, hyler det til på taket. Men den slipper dessverre før jeg får tatt stanga. Kort tid etter får jeg melding på radioen at Bubbles kjører laks! Etter en god fight, landes en pen laks på drøye 11 kilo. Dette ser lovende ut!
Begge båter kjører i samme området. Bubble lander 2 laks til, og mister en. Men hos oss er det stille resten av dagen.... Knall bra kjørt av Filip Nilsen og Team Bubbles, som etter første dag ligger på 4. plass totalt.



Karene i Team Bubbles har god grunn til å smile etter første dag i konken!
Filip kjører mannskapet hardt :)


Veldig stille første del av dag 2 for begge lag. Men på ettermiddagen skjer det endelig noe. Hugg i overflata, og Kjetil driller laks. Men etter få minutter slipper den... Virket ikke som noen stor fisk, men alikevel surt. Bubbles har også en kontakt, men en fisk i ett helt annet kaliber. Mister dessverre en Laks, estimert til rundt 15 kilo... Team Bubbles ligger nå på 11. plass. Fortsatt en bra plassering, selv om dem kjørte tomt denne dagen.



På veg inn etter dag 2.


Tredje og siste dag i konkurransen. Opp klokka 03:30. Starten går 04:30.
Vurderer først å kjøre nordover, men bestemmer oss for å gå litt lenger sør. Tar en stund, men under litt skjebytte, så hugger det i overflata. Men som vanlig slipper den kort tid etter. Flere båter dukker opp rundt oss, og vi ser andre som driller Laks. På loddet er det mye aktivitet, så det ser ut som vi er i et bra område.




Bra aktivitet på loddet.


Kjører noen runder, men det skjer dessverre lite. Bytter litt skjeer og mikser litt med flashere. Vi jobber med å knekke koden. Ingen tvil om at der er Laks, problemet er å få den til å ta...
Det går en stund, så hugger det endelig. Denne gangen på riggen i 18 fot. Igjen, så slipper den...
Skjer ikke noe resten av dagen. 4 dager trolling, 5 kontakter, ingen Laks i båten. Rimelig frustrerte når vi rydder og kjører inn etter siste dagen i konkurransen. Men slik er det noen ganger.
Team Bubbles kjører også tomt, men ender på respektable 18. plass i konkurransen!

Hadde en kjempe fin tur på Åland. Fått nye venner og lært mye. Gjestfrieheten på øya er i en klasse for seg. Anbefaler en tur dit. Vi stiller igjen til neste år, hvis jeg får det til med jobben. Da satser vi på å få til noen flere dager med testfiske.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar