Translate

mandag 3. august 2020

Eggadypet leverer. Isskate, Isgalt og Blåkveite!

Ett lite sammendrag fra en helt sinnsykt fisketur med SFK Galskap til Andøya, og Eggadypet.
10 mann og 5 båter har fisket til alle døgnets tider i en uke. Øyvind Sundet, Bjørn Salte, Asgeir Kvalsund, Thore Berg, Albin Dal, Henrik Knudsen Vågenes, Vetle Westli, Daniel Andre Bjørndalen og Espen Knarvik,

Drar fra øsregn hjemme i Grenland, og lander på Andenes flyplass i et strålende vær! Første dag er alle sammen på grunnere vann, og det blir landet Kveiter, Gråsteinbit, Torsk og Storsei. 

Rett før landing på Andenes flyplass.


Bjørn er klar for turens først fiskeøkt.


En ok Sei på 9280 gram.


Torsk var det plagsomt mye av. 

Bjørn Salte med nye "art". Kunne jo vært en liten Breiflabb, men var desverre bare en stein.


Bjørn med Fin Torsk.


Øyvind Sundet med Steinbit på 4500 gram og ny pers.

Det blir fisket på alle døgnets tider fra 10 - 1000 meters dybde. Ble jo aldri mørkt, så gikk helt i surr med dagene. Andre eller tredje dagen satt endelig Kveita. En pen liten sak på 5900 gram. Vi mistet flere, noe som ble rimelig frustrerende. Spesielt for Bjørn som mangler arten. Seinere får jeg lurt opp en litt større Kveite på 9860 gram. Fortsatt liten, men fy for krefter disse dyra har!


Ei lita Kveite på 5900 gram. Art #75


Kveite på 9860.


Torsk var det mengder av, noe som syns godt på loddet. 


Greit vær!


En av mange Torsker.


Andenes havn i bakgrunn

En pause fra Kveita og ut på dypere vann. På 250-1000 meter, fikk vi Uer, Blåkveite og Isgalt. Isgalten ble det etter vært plagsomt mye av, og fikk raskt kallenavnet "råttefisk". Eggadypets svar på Sypike.... 


Bjørn med en av mange Isgalter. Art #136


Blåkveite på 2210 gram. Art #76


Bøse tenner på Blåkveita!


Humøret på topp!



Bjørn med flere Isgalter.


Grei dybde...


1800 meter 0.24mm Tracer er mye. Men det går med endel når en fisker dypt med mye strøm.


Isgalt 1305 gram. Art #77


Flaks med været. Fin dag på dypet!


Bjørn med en av flere Blåkveiter.


Uer på 4200 gram. Art #78

Høydepunkter var det mange av, men det råeste var nok når vi hørte at Vetle Westli hadde tatt en Isskate på 5675 gram!!! Den første noen gang tatt på stang. Det er bare å gratulere med sykt rå fangst!


Vetle Westli med første Isskate noen gang tatt på stang. 5675 gram, og foreløpig Norgesrekord.


Når det så kommer en ny melding over radioen, at Henrik Vågenes også hadde lurt opp en Isskate, ble det brått slutt på Uerfisket. Vi slipper dreggen, og håper på feste. Tok litt tid, men til slutt fikk vi tak. Laget nytt takkel, målrettet etter Isskate. Etter 20 minutters tid løfter jeg litt på agnet, og det kjennes tungt. Ikke lett å kjenne napp med 1 kilo søkke på nesten 800 meters dyp... Når jeg snart har fått opp utstyret, kjenner jeg stadig forsiktig gynging. Men ellers er det bare tungt. Tenkte Blåkveite, men så lyste det plutselig opp bak båten. Isskate!!!! Bjørn hiver seg rundt etter håven og sikrer fangsten.
Det ble jubelbrøl i båten. Noe til og med et par andre båter fikk med seg. Spørsmålet om hva som hadde skjedd, kom raskt over radioen. Og så var det krokefestet da. Joda, sirkelkroken satt perfekt rundt leppa!

En meget fornøyd Slåen, med Isskate på 4350 gram. Art #79

Thore Berg får også Isskate. Den fjerde totalt på turen.
Vi bestemmer oss for å bli liggende på anker til Bjørn får Isskate, men det blåser opp, og vi mister dreggfestet. Drifter ett stykke før vi får feste igjen, men nå er det alt for mye strøm til å kunne fiske. Samtidig ser vi tåka komme sigende. Men få opp dreggen skal vise seg å bli vanskelig. Det ender opp med at vi ryker hele driten. Innen vi får opp dreggtauet, er tåka tykk som grøt. På høy tid å komme seg inn igjen!
Siste tiden kjører vi hardt etter Kveita. Bjørn har sikkert 15 kontakter med den store flynda, men den vil ikke sitte. Siste fangstene blir Torsk, Langer, Brosmer, Makrell, store Seier og en diger feilkroka Rødspette på 2+. 

Alt i alt, en sykt rå tur, med en fin gjeng gærninger! Takk for turen #SFK Galskap
Kjempe service fra Nord Fish. Fine leiligheter, og bra båter. Anbefales på det sterkeste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar