Translate

tirsdag 23. april 2019

Testfiske før TMB, med snellehyl.

Utvilte og i overkant klare. Kjetil Gisholt og Ann Iren Gisholt, er med ut denne dagen.


Kjørte fra Hammeren. Det første jeg gjorde, var å teste om autopiloten fungerte. Kjørte innkjøringen, slik jeg har gjort tidligere. Jada, den funker! Var mildt sagt en stor lettelse. Slet med denne året før, og måtte kjøre manuelt. (Har fortsatt træler etter all rattingen) Etter oppgradering av plottere, var det plutselig i orden. Det var jaggu på tide.
Vi dro ut et stykke vest før vi satte utstyret. Trakk oss etter vært nordover. Knall fint vær, men forholdsvis stille de første timene.


Østersjøen på sitt beste.


Litt utpå dagen skjer det endelig noe. Det hyler fra en av stengene på taket. Kjetil var kjapt oppe, og hentet stanga. Legger litt press på fisken, uten at det hjalp noe særlig. Vi skjønte raskt at dette ikke var noe småfisk. Over 600 fot i ett utras, og det gikk styggfort! Så gikk den tom for krefter. Trodde vi... Ett nytt utras, og telleverket nermet seg raskt 900 fot. Jeg rydder litt stenger, og Kjetil ser ut til å ha fått nogenlunde kontroll. Får den inn på 600 fot, før den igjen raser ut. Stopper på drøye 800 fot, og her står den....


Grei fleks i stanga!


Rydder alt, og snur båten for å hente litt line. Tiden går, og vi får til slutt noen glimt av fisken. Den ser bra ut! Mulig ny båtrekord? Sterk var den i alle fall.
Hadde ikke tatt noen eksakt tid, men holdt nok på i en drøy time før den endelig lå i håven. Laksen var mindre enn vi trodde, men en flott fisk. 14 kilo blank! Kan vi be om en bedre start? Tok på en IsoTiura i fargen "Blødaren".


Raske briller og fiskeklining....
Kjetil Gisholt med båtens neste største laks. 14 kilo!


Fortsatte nordover ett stykke, før vi kjørte tilbake der vi fikk laksen. Fikk ett hugg til i overflata, men den satt ikke. Mer skjer det ikke denne dagen. Men kan vel ikke klage!

Dagen etter prøver vi øst for Davids, i håp om å finne laks nærmere Allinge. Første dagen i konken er jo forholdsvis kort. 
Får ett hugg på riggen, men den satt ikke. Det var alt som skjedde. Sur og kald dag på sjøen.

Lørdag og Søndag ble det ikke noe fiske. For mye bølge og vind.


Mandagen var det ut igjen. Fortsatt surt, kaldt og endel sjø. Kjetil Gisholt, Thomas Skryten og Jon Helgetveit er med i dag. Prøvde oss litt østover i møkkaværet, men det var tregt fiske. Forholdsvis nærme land skjer det endelig noe. Hugg i overflata, og Jon får drille laks. 5,7 kilo. Sprek i forhold til vekta. Fikk en kontakt til i overflata før vi ga oss.


Jon med Laks. 5.7 kg


Tirsdag var det igjen for mye vind og sjø. Ingen trolling denne dagen heller. Greit nok, for løpet av dem siste dagene, merket jeg at knutene røyk forholdsvis raskt. Snøret virket veldig stivt. Stolte rett og slett ikke på det. Så vi dro til Maritim i Teijn, for å få ny sene. Fikk heldigvis låne spolemaskinen. Etter et par timer spoling, og noen kaffikopper, var alle 14 snellene klare. Så var det ned i Allinge, for å flytte båten inn innerst i havna. Slusene skulle stenges på grunn av uvær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar