Translate

onsdag 4. mai 2016

Fjerde og siste dag på Østersjøen.

TMB startet denne dagen, og det var meldt mye sjø. Vi dro ut i 7 tiden og værmeldingen stemte. Det gikk hardt utover båten, og vi vurderte fortølpende om vi skulle gi oss. Holdt oss bare 1-2nm fra land. Var ikke noe tema å prøve oss lenger ut. Ca 2 timer etter vi fikk satt utstyret, hugger det på riggen. Samme stang og dybde som sist (40 fot). Denne gangen fikk Svein Henning Olafsen kjøre Laks. Jeg setter kursen mot land mens fisken blir drillet, for å slippe den værste sjøen. Etter ca 10 minutter, og noen fine utras kunne vi lande vår andre laks. Vekta stoppet på 9.2kg, og det var bra stemning i båten!

Hadde ikke lyst til å gi oss nå, og ble vel kanskje litt overmodige. Men klokka 12 tok vi til fornuften, og tok opp utstyret. Da begynte det å bli litt vel hardt vær for båten. Fikk snudd og satte kurset mot Vang. Med vind og bølger i trynet, gammel grov sjø inn bakfra, ble det reine vaskemaskina der ute. 10 minutter senere var vi omringet av trollingbåter i full fart. TMB 2016 var igang. Var reine skipa sammenlignet med den lille balja vår, så vi følte oss litt små der vi duppa opp og ned i 6 knop... 277 av 368 båter ga opp og dro inn til havn denne dagen. Det sier jo sitt om forholda. Kun 26 båter fikk laks, så vi var kjempe fornøyde med dagens fangst.
Jon Helgetveit fikk forresten enda en Horngjel. Så nå blir han kalt "Nebbgjedde Spesialisten"


Mye fint å se i Tein havn


Laksen tok på en Ismo Magnum. Farven finner jeg ikke igjen på nettet, så usikker på hva den heter. Kan ligne litt på "Pizza"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar