Translate

søndag 22. mars 2020

Årets første Vindusfiske endte med 2x PB

Siden sosiale sysler ikke er å anbefale for tiden, var det greit å komme seg ut på stranda med kikkebrettet. 1 meter i sekundet og flatt hav, ga meget gode forhold.
Kjetil og Ann Iren var også ute med bretta sine i nattemørket. Og det ble observert bra med Piggvar, men mye smått. Skrubba var som vanlig på plass, sammen med en og annen Rødspette. Det ble fisket Vanlig Ulke, Dverg Ulke og Ålekvabbe. Sistnevnte var det veldig mye av inne på grunna.

Etter en god runde, dukket det endelig opp en fiskbar Piggvar. Den største jeg noen gang har sett! Prøvde med en liten Brisling, men den virket ikke interessert. Byttet ut med en større Brisling for å se om det hjalp. Holdt på i ca 15 minutter, før den endelig inhalerte agnet. Tok et kontant tilslag, men fisken reagerte ikke. Hadde litt vel pinglete utstyr.. Måtte holde på spolen og presse den opp av sanda. Da tok den av gårde. Det eneste jeg kunne gjøre var å springe etter.
Heldigvis var det såpass grunt at jeg klarte å holde tritt med fisken, og fikk til slutt satt håven foran.
Det var såvidt den gikk i... Så var det rett i land for å finne frem vekta. 6290 gram, og soleklar ny PB! Gamle rekorden var på 4460 gram.


Piggvar 6290 gram og ny PB.

En liten oppdatering: Fant en 246 gram Sjøørret i magen til Piggvaren. Glupsk fisk!


Kjetil hadde også klart å lure opp en Piggvar på 2800 gram. Utenom denne, ble det ikke observert noen fiskbare Pigvar. Endel små fra ca 1kg og ned.
Det var fortsatt tidlig, så vi bestemte oss for å prøve etter Tunga på en annen strand.

Ny plass, nye muligheter. Her ble det og observert endel mindre Var, men ingen fiskbare. Ålekvabbe og Skrubbe var det vi så mest av. Så dukket det endelig opp en pen Tunge. Har sett mye større individer i dette området før, men dette var garantert ny PB for min del. Prøvde med børstemark imitasjon, men det var ingen reaksjon. Byttet til Rårek hale, og den tok rimelig kjapt. Presset den hardt, og etter en overraskende kort kamp, gikk den i håven. Dette er ekstremt sterke fisker i forhold til størrelsen. Men det kalde vannet gjør dem trege. Tilbake til bilen for å veie.
Igjen, solerklar PB med 1125 gram. Den gamle rekorden var på 715 gram.

Tunge 1125 gram, og ny PB.

Ann Iren fikk sin første Ålekvabbe og Dvergulke, men bilder ble glemt. Vi får ta en runde etter disse seinere. Nå er det bare å vente på rolig vær igjen, og kanskje få testet noen nye steder.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar