Translate

søndag 14. oktober 2018

Hummerfiske 2018

Thomas Skryten, Kjetil Gisholt og jeg dro ut på Langøya dagen før hummerfisket startet. Har fiska endel gylte i sommer som har ligget i saltlake for surning. Skal vist være noe av det bedre en kan bruke til Hummeren. I fjor brukte vi pellets og makrell, uten veldig bra resultat. Karnicen lå på land, så ble litt begrenset rekkevidde med jolle. Men i år var Team Grenland båten klar.


Solnedgang på langøya


Første dagen var det 3 hummer i di 5 teinene vi hadde ute. Like mye som vi fikk i hele fjor. Så vi hadde god tro på mer. Gikk litt opp og ned, men hadde over 3 hummer i snitt hver dag, i løpet av en uke. Noe vi var veldig fornøyde med. Morro når ting klaffer! Så var det hjem igjen til Herre. På grunn av mye annet å ta seg til, ble ikke teinene trekt før tre dager seinere. Hadde virkelig trua på storfangst på veg ut! Men ble veldig skuffa. Først var det å finne alle teinene. Di lå ikke der vi hadde satt dem. Noen hadde vært der før oss... Og som forventet, tomt for agn og ingen hummer.
Tok igjen 3 dager før neste trekk, og samme regla igjen. Kjedelig når en kjører 26 nautiske mil og trekker teiner i halvannen meter bølger. Da blir en frustrert og forbanna!
Bestemmer oss for å sette teinene for siste gang, og drar ut igjen dagen etter. Denne gangen ligger teinene der dem ble satt. Men været hadde tatt seg opp. Med bølger på drøye 2 meter, var det ikke lett å få dem ombord, men det gikk. 3 hummer 2 av dem med rogn. Tilbake på jobb Offshore om noen få dager, så vi tok med oss teinene hjem.


Stor pen dame med rogn. Ble selvfølgelig satt pent tilbake.


Jackpot! 4 lovlige med hjem.


Totalt fikk vi 23 hummer. 1 han under minstemål, 11 med rogn og 11 med hjem.
I snitt var det små hummer 1-2 cm over minstemål. Di største var damer med rogn. Kjempefornøyde med fangsten. Ble tross alt 20 mer enn i fjor. Og sesongen er ikke over enda. Prøver litt til når jeg kommer hjem fra jobb.

Fikk også endel krabbe. Regnet oss til over 15 krabber pr hummer. Brukte som nevnt sur berggylte, for å minske krabbefangsten. Prøvde også med knuste krabber i tilegg, men så ikke ut som det hjalp stort. Ekstremt dårlig med mat i dem, til å være på denne tiden av året. Kanskje 1 av 20 som det var litt i. Mye skadde og kloløse krabber var det også. Tyder bare på at det er alt for mange av dem.

Tok med oss en hun hummer på 25,5 cm, og en hanne på 27 cm hjem til akvariet. Di fant seg kjap til rette og gravde hver sin hule. Foret dem med makrellfilet og reker. Rekene ble spist med en gang, mens makrellen gravde dem ned. Di fikk kallenavna "Makk" og "Rek" :)


Hanhummeren "Makk"


"Rek" til venstre og "Makk" til høyre.


Så får vi se om jeg har hjerte til å spise dem seinere.

Hadde også en runde med kikkfiske. Fant en pen Piggvar, men ville ikke ta. Holdt på i 15-20 minutter før jeg ga opp. Fanga den med håven istede. Drøye 4 kilo med snaddermat, rett hjem til middagsbordet!


Piggvar på drøye 4 kg. Ikke tatt på stang, men den smakte like godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar