Translate

søndag 13. august 2017

Raymarine Langesund Fiskefestival 2017

Di to siste dagene før konkurransen hadde vi testfiske på  "vanskelige" arter, og på dem vi ikke var helt sikre på. Alt vi prøvde oss på kom som perler på en snor! Så optimismen var på topp ved konkurranse start. 54 båter var med denne gang. Team Grenland stilte som sist med Bjørn Salte, Øyvind Sundet og meg. Denne gangen stilte Jon Helgetveit med Kjetil Gisholt og Johnny Fyen som crew, i den gamle Team Grenland båten som Team Grenland Idioti.

Utror RLFF 2017 med Øyvind Sundet i spissen!

Dag 1
Første dagen gikk ingenting etter planen. Måtte jobbe for hver eneste art, og bommet på flere. Flakset ikke inn noen spesielle arter heller. Var fler som slet litt denne dagen. Og med 627 poeng og foreløpig 15 plass, så vi litt lysere på det. Hadde noen "lette" arter igjen, og dypet stod for tur. Vi har gjort det ekstremt bra der ute di siste turene, så optimismen var på topp igjen. Team Grenland Idioti hadde også slitt, og lå et stykke ned på lista.


Dag 2
Først var det å fiske opp en bergylte og sypike, noe vi klarte å bruke alt for lang tid på. Så var det ut til havs i forholdsvis grov sjø. Men det skulle vise seg å bli vanskelig der og. Når det først endelig biter noe stort på stanga til Øyvind Sundet, glipper den på veg opp. Typisk. Når vi til slutt må gi oss mangler vi Sei, Lange og på toppen av det hele Svarthå! Den plagsomme agntyven vi normalt sett får i ett... Når vi kommer inn til kysten igjen, satser vi di siste minuttene på å ta en rødknurr, og eventuelt flakse inn noe annet spennende. Den har jo vært så "lett". Men uten resultat.
Vi endte opp med 852,61 poeng og en 18 plass. Bedre enn forventet etter dagens resultat, men alikevel skuffende.


Sundet i kjent stil 😎

Når fisk var veid inn, dro Kjetil og jeg ut for å plukke opp en line jeg hadde hatt på kroken. Den lå umerket på 4-5 meters dyp, og det var tydelig at den hadde vært der en stund. Hengte en fender i lina under konkurransen dagen før, så vi kunne få tak i den. Kjetil sto i front og dro, mens jeg prøvde å holde båten i vinden. Ca 150 meter line med kroker med 50 cm mellomrom. En teine og ett anker i den ene enden og to anker i den andre enden. Merkelig opplegg, på en merkelig plass... Var iallefall greit å få svineriet opp.


Kjetil drar line som en helt 😓



Var jo enda noen timer til det ble mørkt, så vi dro frem stengene igjen. Hadde ikke fått sluppet ut agnet mitt engang, før Kjetil løfta opp en Rødknurr! Vi fikk Skrubbe, Rødspette, Sandflyndre, Fjesing, Knurr, torsk, sypike, hvitting og makrell der også. Flere av artene Kjetil og gjengen manglet. Er jo typisk!


Rødknurren vi manglet kom etter 10 sekunder...


Neste år satser vi på full klaff!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar